Samen voor groen

Samen voor groen

Welkom op verzekerdvanduurzaam.nl. Leuk dat je er bent!

Op deze website lees je wat jij kunt doen om de wereld een beetje beter te maken.
Wij van GHW willen graag samen met jou werken aan een groenere wereld. Hoe? Door jou uit te dagen met challenges. Niks moet maar mag. Wij willen je vooral bewust maken van jou impact en dat allemaal zonder dat jij op moet geven wat je zo graag doet.

 

GHW emmer met duurzame goodies

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen, omdat je een GHW emmer ontvangen hebt. Deze emmer is gemaakt van gerecycled materiaal en gevuld met duurzame en handige producten.
Het kaartje met QR-code is gemaakt van groeipapier. Dit betekent dat je deze kan laten bloeien. Zo creëren we samen een groenere wereld. De zaadjes bloeien niet uit zichzelf. Daar is een beetje geduld en de juiste omstandigheden voor nodig, deze lees je hieronder.

 

Zo zaai je jouw groeikaart

Stap 1. Maak je kaart vochtig
Maak de kaart eerst goed nat, écht goed nat. Zo kan het papier goed oplossen en de zaadjes ontkiemen. 

Stap 2. Leg je kaart op de aarde
Leg de kaart op de aarde, binnen in een potje of buiten op het balkon of in de tuin. Het liefst met zaaigrond of moestuin potgrond. Lees hieronder voor het beste zaaimoment.

Stap 3. Bedek met een dun laagje aarde
Bedek de kaart met ongeveer 1 tot 1,5 cm aarde. Bij een te dikke laag zullen de zaadjes minder snel of niet ontkiemen.

Stap 4. Water, water en nog eens water
Zorg dat de kaart in het begin vochtig blijft, geef dus elke dag water. Wij raden aan dit met een sproeier te doen voor een gelijke verdeling van het water. Een gieter kan ervoor zorgen dat het papier niet gelijkmatig nat wordt.

Stap 5. Licht, warmte en liefde
Kies voor een warme en lichte plek. Nu is het geduld hebben! Blijf je plantjes ook na het ontkiemen aandacht en liefde geven. Na de eerste week mag je wat minder water geven. Let op: zet de zaadjes in de zomer niet in de volle zon, dan kan de kaart uitdrogen en ontkiemen de zaadjes niet.

 

Wanneer is het beste zaaimoment?

Jouw groeikaart is voorzien van een bijen- en vlindermix. De beste tijd voor buiten zaaien is tussen april en mei. Binnen zaaien kan vanaf midden april, maar half mei moeten ze naar buiten. ​De bijen en vlinders hebben het zwaar in Nederland, dus help ze een handje met deze veldbloemen.

Voor meer uitleg of informatie over groeipapier, kijk op de website van Growing Paper.