Slim delen

Slim delen

Veel mensen hebben spullen in huis die niet meer gebruikt worden. En in plaats van weggooien of ze op zolder leggen ‘voor het geval dat’, kun je deze spullen ook met iemand ruilen, uitlenen, verhuren of weggeven! Dit is goed voor het milieu en je bankrekening.

“Door je spullen een tweede kans te geven, doe je niet alleen iets voor een ander, maar zorg je ervoor dat spullen niet onnodig worden weggegooid en dat is goed voor het klimaat.” – Iedereendoetwat.nl, Rijksoverheid


Milieuvriendelijk

Door je spullen te delen met je buurtgenoten worden er minder apparaten gekocht en dus minder apparaten geproduceerd. Dit heeft weer een positief gevolg voor het milieu. Kijk eens op ShareYou of Peerby. Op deze platforms vind je eenvoudig wat je zoekt in de buurt.

Goed voor je portemonnee

Naast dat je geld kunt besparen door een apparaat voor een dag te lenen of huren bij buurtgenoten kan je zelf ook een beetje bijverdienen door je spullen te verhuren. Denk hierbij aan een boormachine die ligt te verstoffen op zolder of die statafels waarvan je overtuigt was dat je ze toch wel vaker ging gebruiken dan die 2 keer per jaar op een verjaardag.

Er zijn talloze website en platforms waarmee je eenvoudig zoekt, huurt en aanbiedt.

Is het jou niet te doen om de bijverdiensten, zorg dan dat je spullen een mooie nieuwe bestemming krijgen. Doneer het bij de lokale kringloopwinkel bijvoorbeeld. Vaak gaat de opbrengst van deze winkels weer naar goede doelen. Duurzaam, lokaal en sociaal.

 

Voordelen

Besparen op

Bespaard

aanschafkosten

Minder verbruik

Minder uitstoot

van grondstoffen